Αναζήτηση:
 
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
GUNET.gr
ects-ds
Erasmus-DS-ECTS
Diploma Supplement


 
 
Εκπ.Προσωπικό > Μαθήματα - Ωρες > Λαλάς Σταύρος
 
  Μαθήματα- Λαλάς Σταύρος
Ανάλυση Τροφίμων ΙΙ
  • Θεωρία και τεχνικές δειγματοληψίας, συσχέτιση, επεξεργασία και παρουσίαση των αποτελεσμάτων. • Φασματοφωτομετρικές Τεχνικές. Φασματοφωτομετρία Υπεριώδους-Ορατού. Αρχή προσδιορισμού της δομής και ταυτοποίηση χημικών ενώσεων. • Φθορισμομετρία. • Πολωσιμετρία. • Ατομική Φασματοσκοπία και φλωγοφωτομετρία. • Χρωματογραφία-Αέρια Χρωματογραφία (GC) με διάφορους ανιχνευτές (ιονισμού φλόγας, φασματογράφο μάζας). • Υγρή Χρωματογραφία Υψηλής Αποδόσεως (HPLC) με διάφορους ανιχνευτές (ορατού-υπεριώδους, φθορισμομετρικό, φωτοδιόδων). • Διαφορική θερμιδομετρία σάρωσης (DSC). • Θολερομετρία- Νεφελομετρία. • Υπέρυθρη φασματοσκοπία. • Άλλες μέθοδοι ανάλυσης τροφίμων.
Ώρες διδασκαλίας
  Θεωρία: Τετάρτη 8.00-10.00 Εργαστήριο: Τετάρτη 10.00-13.00 (Ε1) και Τετάρτη 13.00-16.00 (Ε2)
Εισαγωγή στην Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων
  Τρόφιμα, πηγές τροφίμων, σύσταση, αλλοίωση. • Επεξεργασία των τροφίμων και συσχέτισης της με τις μεταβολές που υφίστανται τα τρόφιμα τη δημόσια υγεία, την ποιότητα των τελικών προϊόντων και τη νομοθεσία. • Εισαγωγή στις βασικές αρχές των διεργασιών τροφίμων (Ξήρανση-Συμπύκνωση, Χα-μηλές Θερμοκρασίες, Θερμική Επεξεργασία, Ακτινοβόληση με ιοντίζουσα ακτινοβο-λία, Ειδικές μέθοδοι επεξεργασίας και μηχανικές επεξεργασίες.
Ώρες διδασκαλίας
  Θεωρία: Τετάρτη 13.00-15.00
Τεχνολογία & Ποιοτικός Έλεγχος Λιπών & Ελαίων
  • Ποιοτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου, πυρηνελαίου, σπορέλαιων, μαργαρινών, λιπών αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής. • Έλεγχος της δομής των λιπαρών υλών, έλεγχος μη γλυκεριδικών συστατικών. • Έλεγχος φυσικών ιδιοτήτων, έλεγχος της αλλοίωσης των λιπαρών υλών. • Ανίχνευση νοθείας λιπαρών υλών, έλεγχος ελαιούχων σπόρων, δειγματοληψία, έλεγχος ποιότητας τηγανισμένων λαδιών. • Εξαγωγή φυτικών & ζωικών λιπών, επεξεργασίες λιπών & λαδιών. • Μέθοδοι παρασκευής μαργαρινών & shortenings. Υποκατάστατα λιπών & λαδιών, παρασκευή μαγιονέζας, παραπροϊόντα λιπών & λαδιών.
Ώρες διδασκαλίας
  Θεωρία: Τρίτη 8.00-11.00 Εργαστήριο: Τρίτη 11.00-15.00
 
  Ημέρες και ώρες Επικοινωνίας- Λαλάς Σταύρος
Πέμπτη
  8.00-10.00
 
 
 

Copyright © 2007 - 2024 : TEI Θεσσαλίας
Created by ItBiz